pühapäev, 16. jaanuar 2011

Millest on tehtud väikesed tüdrukud?

Millest on tehtud väikesed tüdrukud?
Suhkrust ja jahust ja maasikavahust.
...
(Inglise rahvalaul)

Kui seda isegi teaks, aga armsad on nad küll. Minu oma saab lähipäevil 25aastaseks, aga igasuguseid üllatusi jagub vist elu lõpuni.
"Lastest on ainult rõõmuu, eriti minust. Olen ju Topeltrõõm," on tema tavaline ütlus. Olgu see siis, kui ta köögi põrandale lõket üritas teha, kogemata loomulikult:), või siis, kui Šveitsi ülikooli läks ja pärast veel praktikakoha Pariisi advokaadibüroosse enda töökusega sai. On ju neist rõõmu?, olgu nad nii "kratid" kui tahes.

See väike tegelane on paar korda meie juures olnud. Tegime siis lapsele üllatuse ja viisime ta unistuste kohta. Maniküüri juurde.

Valis ise küünevärvi ja lasi pildikesed sinna peale joonistada. Ikka neoonroosad küüned. Kui juba, siis juba. Kui ma ei eksi, siis sai nendega paar päeva isegi koolis käidud.

Kui ta jõulude aeg meile tuli, siis kasutasin oma tutvusi ja kutsusin maniküüri aasta eelviimase päeva õhtul välja. Ikka selleks, et väikesed küüned saaksid soovitud värvi. Tema ema helistas enne ja ütles, et valige seekord natuke tagasihoidlikum värv. Lubasin seda öelda, aga lõppvalik jääb ikka omaniku teha. No ja seda ta tegi ka.
-Tahan siniseid küüsi, kuulutas laps, kui oma käed lauale pani.
Mõtlesin, et see värv on ju tagasihoidlikum, kui neoonroosa. :) Saagu oma tahtmine, sest on koolivaheaeg ja tema tahab ju nendega ringi käia
Kogu tegevusega kaasnes küsimistejada, et kas aluslakk kaitseb küüsi, kui kahjulik see ikka olla võib jne ... :)))
Sinisele värvile lisaks sai pandud natuke hõbedat, joonistatud mustad südamed, tehtud valgeid täppe ja kõigile asjadele tipuks ka kaks pärlit küüntele pandud. Kõike ikkagi parasjagu ja mõõdukalt.
Et lõpptulemus tagasihoidlik oleks, nagu ema soovis :)).
Ka aasta viimasel päeval sai tutvusi kasutatud ja juuksur kodust välja aetud. Kui stiilimuutus, siis stiilimuutus. Pikad juuksed vaja tunduvalt lühemaks teha. Kui juuste pikkus oli juba õlgadeni, siis katsus laps neid ja arvas:
-Arvan, et minu ema ei pahanda, kui need veel 2-3cm lühemad on.
Saigi siis oma juuksed veel lühemaks. Peaasi, et ise rahul on.

Aastavahetuse õhtul viisin siis selle tuunitud lapse koju, emale isale üle vaadata.

Loodan, et teda lubatakse veel minu juurde tulla, sest tundub, et laps ise ei olegi nii kratt, kui minuga koosolles välja kukub. :))




Kommentaare ei ole: